Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/hugyaghu/public_html/start.php on line 33

Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/hugyaghu/public_html/lib/ViewRepository_php4.php on line 33
Hugyag - Magunkról
Kérem Várjon. Töltődik...
 

Hugyag község Budapesttől Északi irányban nagyjából 90 km-re fekszik Balassagyarmat és Szécsény között, közvetlenül a szlovák határnál. A települést legkönnyebben közúton közelíthetjük meg a 22-es számú főúton. Földrajzi szempontokat figyelembe véve Hugyag az Északi-középhegységben fekszik, tájföldrajzi szempontból a Cserhát vulkanikus hegység része, azon belül is a Cserhát völgyében található.

A község lélekszáma 814 fő, mintegy 67 ha-on. Hugyag összterülete 1067 ha.

 

Ez a terület palócok lakta vidék, melyek hagyományai még ma is élnek községünkben. Emellett meghatározó még a katolikus hitélet, melyhez az évben sok ünnep kapcsolódik. A legnagyobbak ezek körül a Húsvét, és a Karácsony. Ezen kívül fontos még a Pünkösd utáni 10. nap, az Úrnapja, valamint szeptember 8-a, Kisboldogasszony napja, ami falunk búcsúja. Ez utóbbi két eseményt körmenettel ünnepeljük. Az egyház parancsolt ünnepei mellett községünk számára fontosak az elsőáldozások, és bérmálkozások is.

 

B&KHeer