Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/hugyaghu/public_html/start.php on line 33

Deprecated: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /home/hugyaghu/public_html/lib/ViewRepository_php4.php on line 33
Hugyag - Napelemes pályázat
Kérem Várjon. Töltődik...
 

  

 

 

2015/08/31

Hugyag Község Önkormányzata

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Energetikai fejlesztés Hugyagon

20 kW-os napelemes rendszer telepítése valósulhatott meg Hugyagon a Széchenyi 2020 program keretében

 

Hugyag Község Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2014-4.10.0/N azonosítójú pályázati konstrukciójának segítségével napelemes rendszert telepített annak érdekében, hogy a polgármesteri hivatal, óvoda és az orvosi rendelő/könyvtár villamos energiafogyasztásának nagy része megújuló energiából származzon, ezáltal hozzájáruljon a környezetvédelemhez, valamint a működési költségeit is csökkenteni tudja.

Hugyag Község Önkormányzata 2015 májusában 15 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, mint pályázati Közreműködő Szervezettől.

A fejlesztés eredményeként az üzembe helyezésre került 20 kW teljesítményű napelemes rendszer összesen évente 13000 KWh áramot fog termelni, mellyel az önkormányzat jelentős villamos energia megtakarítást tud elérni, valamint éves szinten Hugyag Község Önkormányzata 12,44 tonnával képes csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósulhatott meg.

 


 

B&KHeer